Хотел Метропол – Охрид

Хотелот Метропол беше и остана единствен и неповторлив хотел, меѓу сите други хотели во регионот, со архиктетура што го одделува од сите други конвенционални хотели.
Хотелот е изграден и отворен во 1975 г., и е комплетно реновиран во 2018 г.

Според законската категоризација хотелот спаѓа во II категорија со 4 ѕвездички.Хотелот е комплетно климатизиран, пет ката над приземјето и две нивоа под основниот спрат.

Цени по сезона  
  Април-Јуни Јули и Август 
ХотелСобаНПППНППП
 Еднокреветна42 €46 €45 €49 €
 Двокреветна60 €68 €62 €70 €
**** МЕТРОПОЛТрокреветна81 €92 €84 €95 €
 Фам.апартман120 €136 €134 €154 €

НП = Ноќевање Појадок; ПП=Полу Пансион.

Цените се по соба, на ден со вклучени тур.такса и ДДВ;
Во цената не е вклучено користењето на лежалките на плажа.
Цените важат за мин. престој од 2 ноќевања;
За престој од само 1 ноќевање, цената се зголемува за +5 евра;
За престој од 6 и повеќе ноќевања, одобруваме попуст од 10%
Гаранција за соба со поглед кон езеро, со доплата +5 евра по соба од ноќ.
1 Дете до 6 г. без сопствен кревет – не плаќа;
1 Дете до 06 -10 г. кoристи кревет 50 % попуст

За периодот од 23/07-08/08/21 не важат горенаведените цени, цена за двокреветна соба за овој период е 66 евра за ноќевање со појадок, односно 74 евра за полу пансион!