ИнТравел Блог – Мохито

Мохито – Освежувачкиот вкус на традиција и егзотика!

Потекло:

Коктелот Мохито потекнува од Куба, каде што традицијата и карибската егзотика се спојуваат во едно освежувачко искуство. Овој пијалок датира од 16-тиот век, а денес е глобално популарен и е асоцијација за одмор, уживање и дружење. Неговата историја се поврзува со одличната комбинација на мента, лимон и рум, креирајќи го вистинскиот коктел за на плажа. 🏖️🌞

Состав:

Овој летен коктел ќе Ве освежи со својата прекрасна комбинација на свеж лимон и освежувачка мента. Додајте го малку рум за да го заокружите вкусот на ова летно чудо. Но, секако, не заборавајте го мразот- клучниот елемент за перфектен Мохито! 🍋🍃❄️

Служење:

Мохито се служи во висока чаша, исполнета со лед. Прелијте го преку него вкусниот коктел, гарниран со свежа мента за уште повеќе освежување. 💫🌴