Инфо

Наполи е трет по големина град во Италија, град на безгранично возбудување и занимливи супротности. Познат е по блискиот вулкан Везув и древната Помпеја, под заштита на  UNESCO. Соренто е едно од најпознатите летувалишта во Италија. Романтичен град на сонце, отмен, гостопримлив и преполн медитерански дух. Високи брда, долини и планини се претвараат во тераса кои се спуштаат према море. Одалечен е 30 км од Наполи и од Соренто се пружа преубав поглед на Наполи и Везув. Каректаристика на овој преубаво медитеранско место се тесните улици полни со туристи.