Инфо

Малдиви е островска држава во Индискиот Океан, југо-западно од Индискиот Полуостров. Се состојат од околу 1200 острови групирани на 26 атоли, од кои околу 200 се населени, а уште 80 се користат само за туризам. Главниот град на Малдиви е Мале. Островите со корално потекло изобилуваат со бујна тропска вегетација, бел песок и кристално чисто море, така што нуркањето во водите на Малдиви е фасцинантно искуство. Туризмот на Малдиви е дизајниран така што секој остров е еден хотел, т.е. одморалиште само по себе, кое на гостите им обезбедува вистинско задоволство и исклучително мирен и тивок одмор.
Етничкиот идентитет на жителите на Малдиви е мешавина од културите на народите кои се населиле на островите, претопени во единствена религија и јазик. Најраните доселеници биле веројатно од јужна Индија и Шри Ланка. Овие доселеници имаа лингвистички и етнички карактер на индиското потконтинент и сега ни се познати како етнички Дивехи или едноставно Малдиви.

Цени од 1455€

Препорачуваме да консумирате само флаширана вода.
Климата во Малдиви е тропска и монсунална, со сезона на дожд и повеќе од 300 сончеви денови годишно.
Валутата што се користи на Малдиви е Малдивиската Руфијаа. 1 Малдивиска Руфија е околу 0,059 евра.
Шифра за бирање на Малдиви е +960.
Вакцинациите не се потребни за да останат на Малдиви.
Сите меѓународни летови од Европа слетаат на аеродромот во Мале и оттаму гостите се префрлаат во нивниот избран хотел.

Вклучено во цената

  • Превоз на наведената релација,со авио компанија Qatar,30кг кабински и 7kg рачен багаж по лице,храна и пијалок во авион.
  • Сместување во двокреветни соби (категорија наведена во табела) во хотел према избор од табела на Малдиви на база одбрана услуга.
  • Сите хотелски такси на Малдиви
  • Трансфери аеродром – хотел – аеродром само брз глисер или комбинација брз глисер и мини авион во зависност од избраниот хотел (дозволен багаж на локален трансфер лет е 25кг кабински и 5кг рачен багаж по лице)
  • Трошоци за организирање на патувањето и локален представник на англиски јазик.

Цената не вклучува

  • Можност за касно напуштање на соба последниот ден на престој со доплата (на барање).
  • Факултативните излети.
  • Патничко осигурување.
  • Индивидуални трошоци на патникот

1.ден СКОПЈЕ – ДОХА

Пристигнување на патниците на аеродтом .Лет за Доха трае околу 5ч. Оброк и пијалак во тек на летот.Слетување во Доха.Чекање на следен лет.

2.ден ДОХА – МАЛЕ

Полетување за Мале.Летот трае 4ч. и 30мин.Оброк и пијалак во текот на летот.Завршување со формалносто. Трансфер до одбраниот хоте со брз глисер или комбинација со брз глисер и мини авион во зависност од одбраниот хотел.Слободен ден за одмор.Ноќевање.

3-9. ден МАЛДИВИ

Одјавување од хотел до 12:00ч.(можност за доплата за касно одјавување).Слобоно време со трасферот за на аеродром комбинација на брз глисер и мини авион или само брз глисер во зависност од одбраниот хотел. Полетување за Доха, летот трае 4ч. и 30мин.Оброк и пијалак во авион,слетување во Доха. Чекирање за следен лет.

9. ден МАЛЕ - ДОХА

Одјавување од хотел до 12:00ч.(можност за доплата за касно одјавување).Слобоно време со трасферот за на аеродром комбинација на брз глисер и мини авион или само брз глисер во зависност од одбраниот хотел. Полетување за Доха, летот трае 4ч. и 30мин.Оброк и пијалак во авион,слетување во Доха. Чекирање за следен лет.

10. Ден ДОХА - СКОПЈЕ

Полетување за Скопје. Летот трае 4ч. и 30мин.Оброк и пијалак во текот на летот.Слетување во Скопје. Крај на услугата.