Инфо

КАВАЛА -ДРАМА – АЛИСТРИ -АГИТИС

1ден. 06.03(петок) Скопје- Велес-Кавадарци – Неготино -Кавала – Поаѓање на групата во раните утрински часови. Се упатуваме кон Грција со попатни паузи. – Пристигнување во Кавала или како што е уште познат како грчкото Монте Карло според архитектурата на градот. Град во кој се родени Мехмед Паша кој е основач на новата Египетска Држава. Посета на тврдината, Имаретот изграден во 1817г врвот на муслиманската архитектурата, споменик куќата на Мехмед Паша како и симболот на Кавала – Аквадуктот изграден од Сулејман Величествениот. Можност за посета на музејот на тутун. – Слободно време за кафе пауза и шопинг по тесните улички на Кавала. – Ноќевање.

 2 ден 07.03( сабота) – По појадокот предлагаме факултативна посета на Драма и пештерите Алистрати и Агитис. – Пештерата Алистрати е најголемата пештера на Балканот долга 3км и стара 2 милони години, која обилува со фасцинантни фигури од сталактити и сталагмити. Патувањето продолжува кон Пештерата на реката Агитис. Пештера која изобилува со фасцинатни фигури од сталактити и сталагмити кој се пропратени од реката Агитис. Враќање во Кавала (можност за таверна), ноќевање.

 3ден 08.03(недела) – По појадокот одјавување од хотелот. Можност за индивидуална прошетка низ Кавала. Враќање во Македонија во вечерните часови.

                          Цена на аражманот со уплата до 31.01.2020 – 4.900 денари

  Редовна цена – 5.300 денари                                                                                                              

Во цената е вклучено:

 – автобуски превоз на дадената релација

 – 2 ноќевања со појадок во хотел со 3* во Кавала,

– организиран разглед на Кавала,

– организација и придружник на патувањето.

Во цената не е вклучено:

– Задолжително патничко осигурување,

 – Целодневен излет до Драма , пештерата Алистрати и пештерата Агитис со вклучени влезници 30 евра (минимум 20 патници),

– влезници за културно историски споменици.

– Важност на пасошот да е најмалку 90 дена од денот на завршување на патувањето и е одговорност на самиот патник.

За овој аранжман важат општите услови за патување на Т.А. ИНТРАВЕЛ и СКТМ.