Информации за влез во Македонија

При враќање во Македонија од 01.09.2021 односно за влез, потребно е имате ЕДЕН од следните документи:

  • Сертификат за комплетна вакцинација
  • Потврда за прележан Covid-19 вирус во последните 45 дена (сметано од денот на оздравување)
  • Негативен PCR – не постар од 72 часа
  • Негативен Антигенски (БРЗ) тест – не постар од 48 часа