Поради големиот број скијачки центри и објекти, Австрија е многу популарна кај професионални и активни спортисти, но и кај оние кои сакаат да спортуваат само за рекреација, како и за семејства со деца.

Што ја разликува зимата во Австрија од другите зимски дестинации? Зимските центри во Австрија се посебни и се разликуваат од сите други зимски дестинации во светот. Голем број скијачки центри се создадени токму во местата на поранешните австриски традиционални села, при што посебно внимание се посветува на зачувување на автентичниот дух и стил на овие прекрасни места. Поголемите скијачки центри опфаќаат три или повеќе села.

Можете да ги посетите ски-центрите во Австрија од декември до март. Нуди богат спектар на скијачки одморалишта за сноубординг, крос-кантри скијање и скијање за сечиј вкус.

Ценовници: